Maatilamatkailu

Hevossillan tuottama maatilamatkailu tarjoaa monipuolista mökkimajoitusta, kokous- ja juhlapalveluja, savusaunoja, luomu- ja lähiruokaa, kotiseutumuseon ja retkikohteen. Maatilamatkailu on vaihtoehto lomalle, joka virkistää niin lapsia kuin aikuisia ja varmasti myös perheen lemmikkejä, jotka pääsevät mukaan lomalle. Hevossilta tarjoaa maatilamatkailulle erinomaiset ja erilaiset puitteet. Maatilamatkailu ei ole vuoden aikaan sidottua. Hevossilta tarjoaa aitoja elämyksiä, paikallista puhdasta käsintehtyä ruokaa, suomalaisia saunoja ja mukavia hirsimökkejä, jotka tekevät maatilamatkailustanne ikimuistoisen. Maatilamatkailua voi helposti laajentaa alueen lukuisiin luontokohteisiin kuten Torronsuolle, Hämeen luontokeskukseen Liesjärvelle tai vaikkapa Koijärven lintutornille. Maatilamatkailu on monipuolinen tapa tutustua maatilan arkeen, ympäröivään seutukuntaan ja paikalliseen kulttuuriin ja tapahtumiin. Maatilamatkalle voi lähteä lyhyellä varoitusajalla ja me Hevossillassa suunnittelemme lomasi ohjelman juuri sinun toivomustesi mukaisesti, varaamme tarvittavat liput ja oppaat sekä herkulliset lounaat, illalliset tai kahvipaikat. Hevossillan maatilalla voi myös nauttia nokipannukahvista laavulla tai museopihan kodassa.

Maatilamatkailu sopii kaikille

Maatilamatkailu on hauskaa, rentoa ja kaupungin kiireet unohtuvat aidon savusaunan lämpimissä ja pehmeissä löylyissä tai suomalaisen hirsisaunan lauteilla välillä pulahtaen uimalampeen tai lämpimään paljuun. Maatilamatkailun viehätys perustuu maatilan elämänmenoon, jota pääset läheltä seuraamaan ja pääset mukaan perheen arkeen ja juhlaan. Hevossilta on Lounais-Hämeen helmi, vanhaan Forssan kartanon sivutilan pihapiiriin rakentunut hämäläistä talonpojan elämää esittelevä kotiseutumuseo, jonka laajat esinekokoelmat esittelevät entisajan elämään aina 1700-luvulta tähän päivään. Hevossillan maatilalla on 35 rakennusta ja rakennelmaa ja emännän opastuksella pääset niihin tutustumaan ja samalla kuulet paikallista vorssankiältä, jota tilan emäntä alkuperäisenä forssalaisena taitaa.

Maatilamatkailukohteena Hevossillan sijainti on paras mahdollinen, se on tunnin puolentoista ajomatkan päässä niin Helsingistä, Turusta, Tampereelta ja Lahdesta. Maatilamatkailu on yhdistelmä modernia humanismia, hyvinvointia luonnosta, vuodenaikojen mukaan vaihtuvia aidosti paikallisia herkkuja, joita Hevossillan keittiössä valmistetaan käsityönä suosien luomutuotteita ja vapaan karjan lihaa ja muita tuotteita sekä oman metsän antimia. Hevossillan herkuista notkuvat pitopöydät ovat taatusti maatilamatkailun kohokohtia. Hevossillassa lomailevat palaavat usein uudestaan, tuovat ystävänsä mukana ja jatkavat Hevossillan maatilamatkailutarinaa tilanväen kanssa. Hevossillassa tutustut aitoon suomalaiseen talonpojan elämään ja pääset kokeilemaan vanhoja työvälineitä, työtapoja ja ajopelejä. Isännän automobiilit, vanhat traktorit ja jopa aito paloautovanhuskin ovat taatusti isien ja poikien mieleen ja äidit ja tyttäret tutustuvat mielellään emännän runsaaseen käsityö- ja astia-
kokoelmaan ja pula-ajan elämään. Hevossilta edustaa myös sodan jälkeistä karjalaista siirtolaiskulttuuria. Hevossillassa kohtaat hämäläisen ja karjalaisen kulttuurin aarteita ja perinneruokia. Matka maalle hämäläiseen maalaiskylään, historialliseen aitoon miljööseen Hevossiltaan on maatilamatkailun aatelia. Astu siis peremmälle menneeseen ja passi laittain varaus vetämään Vorssaan, vanhaan tyykikyllään. Entäpä Joulu maalla mökissä tai Pääsiäinen, sekin onnistuu myös Hevossillassa. Hevossillassa on 6 hirsistä lomamökkiä, joista voit valita mieleisimmän. Entisajan henkeen sisustettu Kuparisepän könsä, eksoottinen mökki, on rakennettu vanhoista hirsistä ja kun haluat erilaista fiilistä, niin se on oiva valinta. Modernit pyöröhirsimökit tarjoavat puolestaan nykyajan mukavuuksia mutta osa mökeistä myös erähenkisyyttä. Osaan mökeistä voi tuoda myös lemmikit mukana. Hevossillassa ajatellaan, että mökin tai majoituspaikan tulee olla erilainen kuin koti. Mökin tulee henkiä Hevossillan tunnelmaa, entisajan elämän viehätystä, luonnonrauhaa mutta myös tutustumista maaseudun aitoon elämänmenoon. Hevossilta on toimiva viljanviljelystila ja vuodenajasta riippuen mökkiläiset voivat osallistua viljanpuintiin, viljan kuivaukseen, kyntämiseen tai kylvämiseen. Myös muihin tilan toimiin voi halutessaan osallistua kuten saunojen lämmitykseen, polttopuiden tekemiseen tai kasvimaitten perkaamiseen tai kukkien kasteluun.

Maatilamatkailu – Hevossilta, ota yhteyttä

Katso lisää palveluistamme:
Maatilamatkailu | Kotiseutumuseo | Yritystilaisuudet | Juhlaravintola Häme | Savusauna Häme | Tykypäivä