Ohjelmapalvelut

Virkistyspäivät, tyhy-päivät, pikkujoulut, yritystilaisuudet, kokoukset, koulutustilaisuudet

Järjestämme tilaisuudet yksilöllisesti juuri teidän ryhmälle sopivaksi kokonaisuudeksi. Kysy tarjous, autamme suunnittelussa mielellämme! Alla muutamia ehdotuksia ja mahdollisuuksia joita Hevossillassa voi järjestää.
Astukaa peremmälle menneeseen Hevossillan aitoon maalaismiljööhön, tuoksutelkaa menneen ajan havinaa, tulkaa aikaan kiireettömään!

Museomysteeri

Sivua päivitetään

Ohjelmakeittiö

Sivua päivitetään

Saunojen yö

Saunaretki aloitetaan kokoontumisella yli 200-vuotiaan Flinkin torpan, Forssan vanhimman kokonaisena säilyneen asuinrakennuksen pihapiirissä, jossa ulkotulien loimussa nautitaan Saunatontun kuperkeikkavettä ja kuulostellaan museotilan historiaa tilan emännän kertomana. Tämän jälkeen ryhmä jakautuu: miehet siirtyvät Flinkin torppaan ja naiset viereiseen Keinulan torppaan, jotka toimivat pukuhuoneina. Yhteinen WC-tila on Keinulan torpan yhteydessä. Polkumme johdattaa vieraat tilan aidoille yli 100-vuotiaille saunoille, joita on 4 erilaista, sekä lämmin palju, isoille ryhmille 2 paljua ja pihalampi on käytettävissä. Saunojat jaetaan sopiviin ryhmiin, joissa on sekä naisia että miehiä. Ryhmät aloittavat saunomisen eri saunoista ja siirtyvät saunaisännän opastuksella seuraavaan saunaan jne. kunnes kaikki saunat on kierretty. Kierrosta voi jatkaa kunnes kiukaat hiipuvat tai nälkä yllättää. Peseytyä voi parvisavusaunassa tai perinnesaunassa. Saunomisen lomassa nautitaan saunajuomia saunojen pukuhuoneissa ja nuotiokodassa tilauksenne mukaisesti. Saunomisen jälkeen nautitaan illallinen vuodelta 1895 peräisin olevaan vanhaan hirsinavettaan rakennetussa Tunnelmaravintola Tallituvassa, jossa pitopöytä notkuu suomalaisesta puhtaasta ja käsin valmistetusta ruoasta, takkatuli räiskyy ja korviin kantautuu kaunis musiikki. Illan aikana kuulet minkälaista on paikallinen Vorssan kiäli ja tarinan Karmivasta Räynyn rengistä. Illallisen kruunaa herkullinen jälkiruokapöytä. Isot ryhmät yli 50 hlö sis, parvisavusauna, riihisavusauna, maasavusauna, perinnesauna, sekä 2 lämmintä paljua. Keskikokoiset ryhmät 26-50 hlö sis, parvisavusauna, riihisavusauna, perinnesauna, sekä 2 lämmintä paljua. Pienet ryhmät 5-25 hlö sis, parvisavusauna ja lämmin palju Illastanne muodostuu elämyksellinen kokonaisuus Hevossillan museaalisessa aidossa maalaismiljöössä. Valmistamme kaikki ruoat omassa keittiössä käsityönä ja käytämme lähitilojen tuotteita, oman tilan tuotteita ja suomalaisia puhtaita raaka-aineita sesongin mukaan.

Pyydä tarjous seurueellesi, yhteydenottolomakkeen avulla tai hevossilta@hevossilta.fi
Lue lisää Majoitus ja saunat -sivulta ›

Retkiryhmät, eläkeläisryhmät, bussiryhmät

Hevossilta retkiryhmille 2021

Hevossilta tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa retkiryhmille. Hevossilta on kuulu herkullisesta ruuastaan, hyvästä palvelustaan ja ainutlaatuisesta historiallisesta miljööstään.

Opastettu museokierro

Opastettu kierros kahdella eri museopihalla emännän opastuksella. Kierroksen aikana kuulet paikallista vorssan kiältä ja historiaa, laajat esinekokoelmat aina 1700 luvulta 1950 luvulle. Vuosittain vaihtuva teemanäyttely esimerkiksi perinnekäsitöitä, pula-ajan elämää, vanhoja pukuja, työesineitä, paljon vanhaa posliinia ja talousesineistöä, talonpoikaisia työvälineitä, vanhoja traktoreita ja autoja ym.
Opastettu museokierros ja vuosittain vaihtuva teemanäyttely 5,-/hlö retkiryhmille, 8,-/hlö yksittäiset kävijät

Ostoksia

Myynnissä paikallisten kädentaitajien tuotteita, talon leivonnaisia ja paikallisia herkkuja.

Herkullista paikallista ruokaa

Hevossillan tunnelmalliseen Tallitupa-ravintolaan katetaan herkullinen noutopöytä paikallisista lähituotteista, tilan omista erikoisuuksista ja käsintehdystä suomalaisesta perinneruoasta.
Tallituvan runsas lounaspuhvetti, viiden vuodenajan vaihtuva noutopöytä 24.-/hlö kokous ja retkiryhmille, sisältää opastetun museokierroksen ja tilan historiasta esittelyn.

Esimerkki menu:

Savukalasalaattia
Kauden salaatti sesongin kasviksista
Piimäjuustoa ja hilloketta
Kanamunapuolikkaat ja savupalvilihaa
Lihamureke ja sienimuhennos tai lihapata
Lämmin kalaruoka
Kasvislisuke, perunoita
Talon leipää ja voita
Vesi, mehu, maito, kotikalja
Kahvi, tee, sesongin jälkiruoka
24€/hlö

Kahvia ja maukkaita leivonnaisia

Hevossiltaan ryhmät voivat poiketa myös kahville. Talossa leivotut piirakat, pikkuleivät ja marjaleivonnaiset paistetaan suoraan pöytään.
Kahvit makealla tai suolaisella 8,-/ 10,-/hlö. Hintaan sisältyy opastettu käynti näyttelyssä tai talonpoikaistorpassa.

 

Hyvinvointia luonnosta - virkistyspäivä hevossillassa

Hevossilta on Lounais-Hämeen helmi, vanhaan Forssan Kartanon sivutilan pihapiiriin rakentunut ainutlaatuinen kokous-, virkistys- ja juhlapaikka, retkikohde ja rauhallinen lomanviettopaikka, jota ympäröi luonnonsuojellut metsät. Hevossillassa saat kokonaisvaltaisen hyvän olon mieleen ja kehoon!

Suosittelemme pakettia yrityksille, työporukoille, ystäväporukoille, polttariporukoille jne.

Ohjelma

12.00 Saapuminen Hevossiltaan ja lounas tunnelmaravintola Tallituvassa, jonne katetaan suomalainen lähiruoka lounasbuffet.

14.00 Siirtyminen museoalueelle, jossa emäntä kertoo tilan historiasta ja tutustutaan talonpoikaismuseoalueeseen.

14.30 Lähdetään villiyrttiretkelle Hevossillan luonnonsuojelumetsään, retki päättyy metsälaavulle, jossa nokipannukahvit ja leivonnaisia.

17.30 Valmistellaan kerätyistä yrteistä virkistävä jalkakylpy tai hoitava kasvonaamio tms.

18.00 Saunominen 160-vuotiaassa parvisaunassa, vilvoittelu pihalammessa ja lämminvesipaljussa.

20.00 Illallinen Talliravintolassa seisovasta pöydästä, jossa tarjolla Free range-karjan lihoista valmistettuja ruokia, paikallisia vihanneksia ja salaatteja höystettynä villiyrteillä, hämäläisiä perinneruokia ja suomalaisia marjoja, sieniä ja kalaa eri tavoin valmistettuna.

Pyydä tarjous seurueellesi! Voit tehdä sen yhteydenotto-lomakkeen avulla tai hevossilta@hevossilta.fi

 

Hyvinvointia luonnosta - virkistysviikonloppu / 2pv Hevossillassa

Hevossilta on Lounais-Hämeen helmi, vanhaan Forssan Kartanon sivutilan pihapiiriin rakentunut ainutlaatuinen kokous-, virkistys- ja juhlapaikka, retkikohde ja rauhallinen lomanviettopaikka, jota ympäröi luonnonsuojellut metsät. Hevossillassa saat kokonaisvaltaisen hyvän olon mieleen ja kehoon!

Suosittelemme pakettia yrityksille, työporukoille, ystäväporukoille, polttariporukoille jne.

Esimerkki-ohjelma

Lauantai/päivä I

10.00 Saapuminen Hevossillan Talliravintolaan, pientä suolaista ja kahvia, viikonlopun ohjelman tarkentaminen, yleiset ohjeet sekä toivomusten ja odotusten kartoittaminen.

Sen jälkeen majoittuminen pyöröhirsimökkeihin, makuuhuoneet 2-4 hengelle, 1 hengen majoitukset tarvittaessa. Mökit hyvin varustettuja.

12.00 Luontoretki Hevossillan monipuoliseen maaseutuluontoon ja yrtteihin tutustumista ja keräilyä oppaan johdolla.

13.30 Lounas nautitaan retken päätteeksi metsälaavulla, jossa kuunneellaan metsän ääniä ja tuoksutellaan metsän touksuja, näin voit unohtaa kiireisen elämänmenon.

16.00 kokoontuminen museoalueelle, jossa tutustutaan 210-vuotiaaseen Flinkin torppaan ja menneeseen elämäntapaan ja nautitaan kahvit ja välipala. Sen jälkeen valmistellaan kerätyistä yrteistä jalkakylpy jokaiselle ja valitaan saunassa tarvittavat ihonhoitoaineet.

Saunominen 160-vuotiaan parvisavusaunan hellivissä löylyissä, välillä voi pulahtaa pihalammessa virkistäytymässä tai lämminvesipaljussa nautiskelemassa lämpöisestä vedestä. Saunassa nautitaan virkistäviä juomia.

20.00 Illallinen Talliravintolassa, jonne katetaan runsas, herkullinen ja terveellinen pitopöytä paikallisista tuotteista, vapaan karjan lihoista, luomutuotteista kerätyillä villiyrteillä höystettynä. Ravintolan päähääräri kertoo tilan ruokafilosofiasta ja ruokien valmistuksesta. Illan aikana vapaata keskustelua yrteistä ja niiden terveysvaikutuksista. Ilta voi halutessa jatkua vaikkapa karaoke-laulannan merkeissä, eriskummallisia esineitä arvuutellessa tai iltarentoutuksen saattelemana yöpuulle.

 

Sunnuntai/päivä II

08.30 – 09.30 Aamujumppa, helppoa joogaa nurmikolla tai tallinvintillä. Sen jälkeen kiireetön aamiainen Talliravintolassa.

10.30 alkaen vuorollaan ennakkoon valittu hoito (niska-hartia hieronta, kuivakuppaus, akupunktio tai akupainanta, moksahoito) tai ennakkoon tilattu liikunta- tai rentoutustuokio, aikaa myös vaikka itsenäiselle kävelylle, riippukeinu-nokosille tai lukemiselle.

13.00-15.00 ravitseva kasvispainotteinen lounas seisovasta pöydästä Talliravintolassa tai Keinulan torpassa.

16.00-17.00 Kokoontuminen, loppukeskustelua ja palaute viikonlopusta, mökkien luovutus ja kotimatkalle.

Aikataulut ja ohjelmasisältö muokattavissa toivomuksien mukaan, pyydä tarjous! hevossilta@hevossilta.fi

 

 

 

HEVOSSILLALLA TAPAHTUU

Isänpäivälounas 14.11.2021

Mummolan tuoksuinen, paikallisista raaka-aineista keittiömme itse valmistama Isänpäivälounas tarjoillaan Hevossillan talliravintolassa sunnuntaina 14.11.2021. Kattaukset klo 12.00 sekä 15.00. Vain pöytävarauksella 044 2957525/Sonja Virolainen tai ...

lue lisää

Joulu maalla – Hevossillan Joulupaketti 2021

Joulu maalla - Hevossillan Joulupaketti 2021   Aitoa vanhan joulun tunnelmaa, suomalaista käsintehtyä lähiruokaa, savusaunan lempeitä löylyjä, tunnelmatulia ja maaseudun luontoa.   Jouluaatto Saapuminen ja majoittuminen. 11.30 Joulupuuroa, maalaisleipiä ja...

lue lisää

Äitienpäivälounas 9.5.2021

Sunnuntaina 9.5.2021 katetaan Hevossillan Talliravintolassa runsas käsin valmistettu lähiruoka-juhlabuffet. Lämpimästi tervetuloa!
Kattaukset ravintolassa klo 12.00 sekä 15.00.

lue lisää

 

Hevossilta Tampereentie 450, 30100 Forssa   |   Puh. (03) 435 0257 tai 0400 422 218   |   raija.mero@hevossilta.fi
Maatilamatkailu | Kotiseutumuseo | Yritystilaisuudet | Juhlaravintola Häme | Savusauna Häme | Tykypäivä