Hämeen rauhallisimmat

Ohjelmapalvelut

Retkiryhmät

Forssassa

Ohjelmapalvelut ja retkiryhmät

Vuosikokous, tiimipäivä, tyky-päivä, pikkujoulut, yritystilaisuudet, kokoukset, koulutustilaisuudet

Hevossillan useat erikokoiset tilat ja laaja pihapiiri mahdollistaa monipuolisten aktiviteettien järjestämisen erilaisiin tilaisuuksiin. Järjestämme tilaisuudet yksilöllisesti juuri teidän ryhmälle sopivaksi kokonaisuudeksi. Autamme suunnittelussa mielellämme! Alla muutamia ehdotuksia ja mahdollisuuksia joita Hevossillassa voi järjestää.
Astukaa peremmälle menneeseen Hevossillan aitoon maalaismiljööhön, tuoksutelkaa menneen ajan havinaa, tulkaa aikaan kiireettömään!

044-2957525/Sonja Virolainen
hevossilta@hevossilta.fi

Vuosikokous, tiimipäivä, tyky-päivä, pikkujoulut, yritystilaisuudet, kokoukset, koulutustilaisuudet

Museomysteeri

Tarjoamiimme aktiviteetteihin on uutuutena kehitetty Museomysteeri-peli, joka sopii erityisesti tyky-päiviin. Mysteeri pelataan yhtenä tiiminä tai kahtena joukkueena ja se kietoutuu Flinkin torpan historian, Hevossillan tarinoiden, vanhojen esineiden ja vorssan kiälen ympärille. Taattua hauskanpitoa ja naurua tiedossa! Hinta pienet ryhmät 35e/hlö, yli 20hlö, kysy tarjous. Kesto noin 1,5h, minimiryhmäkoko 4hlö, maximi 50hlö.

 hevossilta@hevossilta.fi

044-2957525/Sonja Virolainen

 

Ohjelmakeittiö

 

Ravintolan yhteyteen on remontoitu tunnelmallinen pieni ohjelmakeittiö, jossa noin 8hlö aikuisryhmät voivat kokata itse oman illallisen, kokin ohjaamana ja avustamana opitte herkullisten ravintola-annosten salat!
Ohjelmakeittiössä onnistuu myös kurssipäivät, polttariohjelma, leivontapäivät tai muut ohjelmalliset kokkailut.

Fondue ilta ystäville: Opimme juuston sulatusta, suklaan sulatusta, maustamista ja kokoamme herkullisen platterin dippailuun, nautimme sen talon juomien kera kiireettömästi. Kesto noin 3h, max 10hlö, 79e/hlö, ruokajuomat ostetaan erikseen. 

Wahren-menu: Forssan puuvillatehtaan perustaja Axel Wahrenin kunniaksi rakennettu menu, jossa maistuu oman maamme aarteet, ripauksella maailman matkaajan mieltymyksiä. Astukaa peremmälle menneeseen, kartanon makujen maailmaan! Alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka.
Kesto noin 6h, max 8hlö. 134e/hlö. Ruokajuomat ostetaan erikseen.

Teemakurssit ilmoitetaan erikseen etusivulla/ajankohtaista osiossa.

Hevossillasta löytyy majoitustilaa yöpymistä varten, sekä ohjelmallisen illallisen voi järjestää esim saunomisen yhteyteen, kysy tarjousta hevossilta@hevossilta.fi 

Saunojen yö

Saunaretki aloitetaan kokoontumisella yli 200-vuotiaan Flinkin torpan, Forssan vanhimman kokonaisena säilyneen asuinrakennuksen pihapiirissä, jossa ulkotulien loimussa nautitaan Saunatontun kuperkeikkavettä ja kuulostellaan museotilan historiaa tilan emännän kertomana.

Tämän jälkeen ryhmä jakautuu: miehet siirtyvät Flinkin torppaan ja naiset viereiseen Keinulan torppaan, jotka toimivat pukuhuoneina. Yhteinen WC-tila on Keinulan torpan yhteydessä. Polkumme johdattaa vieraat tilan aidoille yli 100-vuotiaille saunoille, joita on 4 erilaista, sekä lämmin palju, isoille ryhmille 2 paljua ja pihalampi on käytettävissä. Saunojat jaetaan sopiviin ryhmiin, joissa on sekä naisia että miehiä. Ryhmät aloittavat saunomisen eri saunoista ja siirtyvät saunaisännän opastuksella seuraavaan saunaan jne. kunnes kaikki saunat on kierretty. Kierrosta voi jatkaa kunnes kiukaat hiipuvat tai nälkä yllättää. Peseytyä voi parvisavusaunassa tai perinnesaunassa. Saunomisen lomassa nautitaan saunajuomia saunojen pukuhuoneissa ja nuotiokodassa tilauksenne mukaisesti.

Saunomisen jälkeen nautitaan illallinen vuodelta 1895 peräisin olevaan vanhaan hirsinavettaan rakennetussa Tunnelmaravintola Tallituvassa, jossa pitopöytä on katettu suomalaisesta puhtaasta ja käsin valmistetusta ruoasta, takkatuli räiskyy ja korviin kantautuu kaunis musiikki. Illan aikana kuulet tarinan Karmivasta Räynyn rengistä. Illallisen kruunaa herkullinen jälkiruokapöytä.

Isot ryhmät 30-50 hlö sis, parvisavusauna, riihisavusauna, maasavusauna, perinnesauna, sekä 2 lämmintä paljua.
Keskikokoiset ryhmät 15-30 hlö sis, parvisavusauna, riihisavusauna, perinnesauna, sekä 2 lämmintä paljua.
Pienet ryhmät 5-15 hlö sis, parvisavusauna ja lämmin palju Illastanne muodostuu elämyksellinen kokonaisuus Hevossillan museaalisessa aidossa maalaismiljöössä. 

Pesuaineet, saunatekstiilit, pyyhkeet sisältyvät hintaan. Saunojille saatavilla myös hemmottelutuotteita.

Pyydä tarjous seurueellesi, yhteydenottolomakkeen avulla tai hevossilta@hevossilta.fi
Lue lisää Majoitus ja saunat -sivulta ›

Retkiryhmät, eläkeläisryhmät, bussiryhmät

Hevossilta retkiryhmille 2023

Hevossilta tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa retkiryhmille. Hevossilta on kuulu herkullisesta ruuastaan, hyvästä palvelustaan ja ainutlaatuisesta historiallisesta miljööstään. Sijaintimme on hyvä esimerkiksi Urjalan Pölkinvuoressa retkeileville ryhmille.

Opastettu museokierros

Opastettu kierros kahdella eri museopihalla emännän opastuksella. Kierroksen aikana kuulet paikallista vorssan kiältä ja historiaa, laajat esinekokoelmat aina 1700 luvulta 1950 luvulle. Vuosittain vaihtuva teemanäyttely esimerkiksi perinnekäsitöitä, pula-ajan elämää, vanhoja pukuja, työesineitä, paljon vanhaa posliinia ja talousesineistöä, talonpoikaisia työvälineitä, vanhoja traktoreita ja autoja ym.

Ostoksia

Myynnissä ajoittain paikallisten kädentaitajien tuotteita, talon leivonnaisia ja paikallisia herkkuja.

Herkullista paikallista ruokaa

Hevossillan tunnelmalliseen Tallitupa-ravintolaan katetaan herkullinen noutopöytä paikallisista lähituotteista, tilan omista erikoisuuksista ja käsintehdystä suomalaisesta perinneruoasta.
Tallituvan runsas lounaspuhvetti, sesonkien mukaan vaihtuva noutopöytä 35.-/hlö kokous ja retkiryhmille, sisältää opastetun museokierroksen ja tilan historiasta esittelyn.

Esimerkki menu:

Savukalasalaattia
Kauden salaatti sesongin kasviksista
Piimäjuustoa ja hilloketta
Kanamunapuolikkaat ja savupalvilihaa
Lihamureke ja sienimuhennos tai lihapata
Lämmin kalaruoka
Kasvislisuke, perunoita
Talon leipää ja voita
Vesi, mehu, maito, kotikalja
Kahvi, tee, sesongin jälkiruoka
35€/hlö

Kahvia ja maukkaita leivonnaisia

Hevossiltaan ryhmät voivat poiketa myös kahville. Talossa leivotut piirakat, pikkuleivät ja marjaleivonnaiset, voileivät ja kakut katetaan vanhoille evakkorattaille.
Kahvit makealla 10,-/hlö tai pientä suolaista ja makeaa 15,-/hlö. Hintaan sisältyy opastettu käynti näyttelyssä tai talonpoikaistorpassa.

 

Talonpoikais-olympialaiset

Hevossillan viihtyisä pihapiiri tarjoaa mahdollisuuden liikunnallisten aktiviteettien järjestämiseen, esimerkiksi huikean hauskan ja vauhdikkaan Olympialaisten merkeissä! Olemme koonneet valmiit kilpailulajit toimivaksi kokonaisuudeksi saappaanheitosta narunvetoon ja kaikkea siltä väliltä! Talon puolesta järjestyy Olympialaisten vetäjä, palkintojenjakoa unohtamatta.  

Pihapiirissämme, peltoalueella ja luonnonsuojelumetsän siimeksessä on järjestetty myös lumikenkäilyä, metsärentoutusta, reippaita ohjattuja liikuntatuokioita sekä paikallisen Erärenki oppaan aktiviteettejä, miltä kuulostaisi esim jousiammunta? https://www.erarenki.fi/

Autamme mielellämme tyky päivän tai kokouksen lomaan virkistysohjelman suunnittelussa! hevossilta@hevossilta.fi

 

Hyvinvointia luonnosta - virkistyslomat Hevossillassa

Hevossilta on Lounais-Hämeen helmi, vanhaan Forssan Kartanon sivutilan pihapiiriin rakentunut ainutlaatuinen kokous-, virkistys- ja juhlapaikka, retkikohde ja rauhallinen lomanviettopaikka, jota ympäröi luonnonsuojellut metsät. Hevossillassa saat kokonaisvaltaisen hyvän olon mieleen ja kehoon!

Suosittelemme pakettia yrityksille, työryhmille, ystävyksille, polttariporukoille jne.

Esimerkki-ohjelma

Lauantai/päivä I

10.00 Saapuminen Hevossillan Talliravintolaan, pientä suolaista ja kahvia, viikonlopun ohjelman tarkentaminen, yleiset ohjeet sekä toivomusten ja odotusten kartoittaminen.

Sen jälkeen majoittuminen pyöröhirsimökkeihin, makuuhuoneet 2-4 hengelle, 1 hengen majoitukset tarvittaessa. Mökit hyvin varustettuja.

12.00 Lounas talliravintolassa buffetpöydästä, nautitaan hyvästä ruoasta ja vapaata keskustelua.

13-16 Ennakkoon sovittua ohjelmaa, esim ohjelmakeittiössä savitöitä, leivontaa tai saunaan hemmotteluhoitojen valmistelua. Luontoretki, rentoutus tai liikunnallista ohjelmaa saatavilla myös.

16.00 kokoontuminen museoalueelle, jossa tutustutaan 210-vuotiaaseen Flinkin torppaan ja menneeseen elämäntapaan ja nautitaan kahvit ja välipala.

Saunominen 160-vuotiaan parvisavusaunan hellivissä löylyissä, välillä voi pulahtaa pihalammessa virkistäytymässä tai lämminvesipaljussa nautiskelemassa lämpöisestä vedestä. Saunassa nautitaan virkistäviä juomia.

20.00 Illallinen Talliravintolassa, jonne katetaan runsas, herkullinen ja terveellinen pitopöytä paikallisista tuotteista, vapaan karjan lihoista, luomutuotteista kerätyillä villiyrteillä höystettynä. Ravintolan päähääräri kertoo tilan ruokafilosofiasta ja ruokien valmistuksesta. Ilta voi halutessa jatkua vaikkapa karaoke-laulannan merkeissä, eriskummallisia esineitä arvuutellessa tai iltarentoutuksen saattelemana yöpuulle.

 

Sunnuntai/päivä II

08.30 – 09.30 Aamujumppa, metsäkävely tai helppoa joogaa nurmikolla / tallinvintillä. Sen jälkeen kiireetön aamiainen Talliravintolassa.

10.30-13.30 Ennakkoon sovittua ohjelmaa tai aikaa vaikka riippukeinu-nokosille tai lukemiselle.

13.00-15.00 ravitseva kasvispainotteinen lounas seisovasta pöydästä Talliravintolassa tai Keinulan torpassa.

16.00-17.00 Kokoontuminen, kahvia ja leivonnaisia, loppukeskustelua ja palaute viikonlopusta, mökkien luovutus ja kotimatkalle.

Aikataulut ja ohjelmasisältö muokattavissa ryhmän koon sekä toivomuksien mukaan, pyydä tarjous! hevossilta@hevossilta.fi