Ohjelmapalvelut

Virkistyspäivät, tyhy-päivät, pikkujoulut, yritystilaisuudet, kokoukset, koulutustilaisuudet

Järjestämme tilaisuudet yksilöllisesti juuri teidän ryhmälle sopivaksi kokonaisuudeksi. Kysy tarjous, autamme suunnittelussa mielellämme! Alla muutamia ehdotuksia ja mahdollisuuksia joita Hevossillassa voi järjestää.
Astukaa peremmälle menneeseen Hevossillan aitoon maalaismiljööhön, tuoksutelkaa menneen ajan havinaa, tulkaa aikaan kiireettömään!

Museomysteeri

Tarjoamiimme aktiviteetteihin on uutuutena kehitetty vuonna 2022 Museomysteeri-peli, joka sopii erityisesti tyky-päiviin. Mysteeri pelataan yhtenä tiiminä tai kahtena joukkueena ja se kietoutuu Flinkin torpan historian, Hevossillan tarinoiden, vanhojen esineiden ja vanhan vorssan kiälen ympärille. Taattua hauskanpitoa ja naurua tiedossa! Hinta 25e/hlö. Kesto noin 1,5h

 

 

Ohjelmakeittiö

Sivua päivitetään

Saunojen yö

Saunaretki aloitetaan kokoontumisella yli 200-vuotiaan Flinkin torpan, Forssan vanhimman kokonaisena säilyneen asuinrakennuksen pihapiirissä, jossa ulkotulien loimussa nautitaan Saunatontun kuperkeikkavettä ja kuulostellaan museotilan historiaa tilan emännän kertomana. Tämän jälkeen ryhmä jakautuu: miehet siirtyvät Flinkin torppaan ja naiset viereiseen Keinulan torppaan, jotka toimivat pukuhuoneina. Yhteinen WC-tila on Keinulan torpan yhteydessä. Polkumme johdattaa vieraat tilan aidoille yli 100-vuotiaille saunoille, joita on 4 erilaista, sekä lämmin palju, isoille ryhmille 2 paljua ja pihalampi on käytettävissä. Saunojat jaetaan sopiviin ryhmiin, joissa on sekä naisia että miehiä. Ryhmät aloittavat saunomisen eri saunoista ja siirtyvät saunaisännän opastuksella seuraavaan saunaan jne. kunnes kaikki saunat on kierretty. Kierrosta voi jatkaa kunnes kiukaat hiipuvat tai nälkä yllättää. Peseytyä voi parvisavusaunassa tai perinnesaunassa. Saunomisen lomassa nautitaan saunajuomia saunojen pukuhuoneissa ja nuotiokodassa tilauksenne mukaisesti. Saunomisen jälkeen nautitaan illallinen vuodelta 1895 peräisin olevaan vanhaan hirsinavettaan rakennetussa Tunnelmaravintola Tallituvassa, jossa pitopöytä notkuu suomalaisesta puhtaasta ja käsin valmistetusta ruoasta, takkatuli räiskyy ja korviin kantautuu kaunis musiikki. Illan aikana kuulet minkälaista on paikallinen Vorssan kiäli ja tarinan Karmivasta Räynyn rengistä. Illallisen kruunaa herkullinen jälkiruokapöytä. Isot ryhmät yli 50 hlö sis, parvisavusauna, riihisavusauna, maasavusauna, perinnesauna, sekä 2 lämmintä paljua. Keskikokoiset ryhmät 26-50 hlö sis, parvisavusauna, riihisavusauna, perinnesauna, sekä 2 lämmintä paljua. Pienet ryhmät 5-25 hlö sis, parvisavusauna ja lämmin palju Illastanne muodostuu elämyksellinen kokonaisuus Hevossillan museaalisessa aidossa maalaismiljöössä. Valmistamme kaikki ruoat omassa keittiössä käsityönä ja käytämme lähitilojen tuotteita, oman tilan tuotteita ja suomalaisia puhtaita raaka-aineita sesongin mukaan.

Pyydä tarjous seurueellesi, yhteydenottolomakkeen avulla tai hevossilta@hevossilta.fi
Lue lisää Majoitus ja saunat -sivulta ›

Retkiryhmät, eläkeläisryhmät, bussiryhmät

Hevossilta retkiryhmille 2022

Hevossilta tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa retkiryhmille. Hevossilta on kuulu herkullisesta ruuastaan, hyvästä palvelustaan ja ainutlaatuisesta historiallisesta miljööstään.

Opastettu museokierros

Opastettu kierros kahdella eri museopihalla emännän opastuksella. Kierroksen aikana kuulet paikallista vorssan kiältä ja historiaa, laajat esinekokoelmat aina 1700 luvulta 1950 luvulle. Vuosittain vaihtuva teemanäyttely esimerkiksi perinnekäsitöitä, pula-ajan elämää, vanhoja pukuja, työesineitä, paljon vanhaa posliinia ja talousesineistöä, talonpoikaisia työvälineitä, vanhoja traktoreita ja autoja ym.
Opastettu museokierros ja vuosittain vaihtuva teemanäyttely 5,-/hlö retkiryhmille, 8,-/hlö yksittäiset kävijät

Ostoksia

Myynnissä ajoittain paikallisten kädentaitajien tuotteita, talon leivonnaisia ja paikallisia herkkuja.

Herkullista paikallista ruokaa

Hevossillan tunnelmalliseen Tallitupa-ravintolaan katetaan herkullinen noutopöytä paikallisista lähituotteista, tilan omista erikoisuuksista ja käsintehdystä suomalaisesta perinneruoasta.
Tallituvan runsas lounaspuhvetti, viiden vuodenajan vaihtuva noutopöytä 25.-/hlö kokous ja retkiryhmille, sisältää opastetun museokierroksen ja tilan historiasta esittelyn.

Esimerkki menu:

Savukalasalaattia
Kauden salaatti sesongin kasviksista
Piimäjuustoa ja hilloketta
Kanamunapuolikkaat ja savupalvilihaa
Lihamureke ja sienimuhennos tai lihapata
Lämmin kalaruoka
Kasvislisuke, perunoita
Talon leipää ja voita
Vesi, mehu, maito, kotikalja
Kahvi, tee, sesongin jälkiruoka
25€/hlö

Kahvia ja maukkaita leivonnaisia

Hevossiltaan ryhmät voivat poiketa myös kahville. Talossa leivotut piirakat, pikkuleivät ja marjaleivonnaiset paistetaan suoraan pöytään.
Kahvit makealla tai suolaisella 10,-/ 15,-/hlö. Hintaan sisältyy opastettu käynti näyttelyssä tai talonpoikaistorpassa.

 

Hyvinvointia luonnosta - virkistyspäivä hevossillassa

Hevossilta on Lounais-Hämeen helmi, vanhaan Forssan Kartanon sivutilan pihapiiriin rakentunut ainutlaatuinen kokous-, virkistys- ja juhlapaikka, retkikohde ja rauhallinen lomanviettopaikka, jota ympäröi luonnonsuojellut metsät. Hevossillassa saat kokonaisvaltaisen hyvän olon mieleen ja kehoon!

Suosittelemme pakettia yrityksille, työryhmille, ystävyksille, polttariporukoille jne.

Ohjelma

11.00 Saapuminen Hevossiltaan ja lounas tunnelmaravintola Tallituvassa, jonne katetaan suomalainen lähiruoka-lounasbuffet.

14.00 Siirtyminen museoalueelle, jossa emäntä kertoo tilan historiasta ja tutustutaan talonpoikaismuseoalueeseen.

14.30 Lähdetään villiyrttiretkelle Hevossillan luonnonsuojelumetsään, retki päättyy metsälaavulle, jossa nokipannukahvit ja leivonnaisia.

17.30 Valmistellaan kerätyistä yrteistä virkistävä jalkakylpy tai hoitava kasvonaamio tms.

18.00 Saunominen 160-vuotiaassa parvisaunassa, vilvoittelu pihalammessa ja lämminvesipaljussa.

20.00 Illallinen Talliravintolassa seisovasta pöydästä, jossa tarjolla Free range-karjan lihoista valmistettuja ruokia, paikallisia vihanneksia ja salaatteja höystettynä villiyrteillä, hämäläisiä perinneruokia ja suomalaisia marjoja, sieniä ja kalaa eri tavoin valmistettuna.

Pyydä tarjous seurueellesi! Voit tehdä sen yhteydenotto-lomakkeen avulla tai hevossilta@hevossilta.fi

 

Hyvinvointia luonnosta - virkistysviikonloppu / 2pv Hevossillassa

Hevossilta on Lounais-Hämeen helmi, vanhaan Forssan Kartanon sivutilan pihapiiriin rakentunut ainutlaatuinen kokous-, virkistys- ja juhlapaikka, retkikohde ja rauhallinen lomanviettopaikka, jota ympäröi luonnonsuojellut metsät. Hevossillassa saat kokonaisvaltaisen hyvän olon mieleen ja kehoon!

Suosittelemme pakettia yrityksille, työryhmille, ystävyksille, polttariporukoille jne.

Esimerkki-ohjelma

Lauantai/päivä I

10.00 Saapuminen Hevossillan Talliravintolaan, pientä suolaista ja kahvia, viikonlopun ohjelman tarkentaminen, yleiset ohjeet sekä toivomusten ja odotusten kartoittaminen.

Sen jälkeen majoittuminen pyöröhirsimökkeihin, makuuhuoneet 2-4 hengelle, 1 hengen majoitukset tarvittaessa. Mökit hyvin varustettuja.

12.00 Lounas talliravintolassa buffetpöydästä, nautitaan hyvästä ruoasta ja vapaata keskustelua.

13-16 Ennakkoon sovittua ohjelmaa, esim museomysteeripeli, vanhojen esineiden arvuuttelua, ohjelmakeittiössä savitöitä, leivontaa tai saunaan hemmotteluhoitojen valmistelua. Luontoretki tai liikunnallista ohjelmaa saatavilla myös.

16.00 kokoontuminen museoalueelle, jossa tutustutaan 210-vuotiaaseen Flinkin torppaan ja menneeseen elämäntapaan ja nautitaan kahvit ja välipala.

Saunominen 160-vuotiaan parvisavusaunan hellivissä löylyissä, välillä voi pulahtaa pihalammessa virkistäytymässä tai lämminvesipaljussa nautiskelemassa lämpöisestä vedestä. Saunassa nautitaan virkistäviä juomia.

20.00 Illallinen Talliravintolassa, jonne katetaan runsas, herkullinen ja terveellinen pitopöytä paikallisista tuotteista, vapaan karjan lihoista, luomutuotteista kerätyillä villiyrteillä höystettynä. Ravintolan päähääräri kertoo tilan ruokafilosofiasta ja ruokien valmistuksesta. Ilta voi halutessa jatkua vaikkapa karaoke-laulannan merkeissä, eriskummallisia esineitä arvuutellessa tai iltarentoutuksen saattelemana yöpuulle.

 

Sunnuntai/päivä II

08.30 – 09.30 Aamujumppa, metsäkävely tai helppoa joogaa nurmikolla / tallinvintillä. Sen jälkeen kiireetön aamiainen Talliravintolassa.

10.30-13.30 Ennakkoon sovittua ohjelmaa tai aikaa vaikka riippukeinu-nokosille tai lukemiselle.

13.00-15.00 ravitseva kasvispainotteinen lounas seisovasta pöydästä Talliravintolassa tai Keinulan torpassa.

16.00-17.00 Kokoontuminen, kahvia ja leivonnaisia, loppukeskustelua ja palaute viikonlopusta, mökkien luovutus ja kotimatkalle.

Aikataulut ja ohjelmasisältö muokattavissa toivomuksien mukaan, pyydä tarjous! hevossilta@hevossilta.fi

 

 

 

HEVOSSILLALLA TAPAHTUU

Isänpäivälounas 13.11.2022

Paikallisista käsintehdyistä herkuista, riistasta ja lähitilojen luomulihoista valmistettu Isänpäivälounas katetaan Hevossillan talliravintolaan sunnuntaina 13.11.2022. Kattaukset klo 12.00 14.00 sekä 16.00. Muistathan tehdä pöytävarauksesi ajoissa 0442957525/Sonja...

lue lisää

Joulu maalla – Hevossillan Joulupaketti 2022

Joulu maalla - Hevossillan Joulupaketti 2022   Aitoa vanhan joulun tunnelmaa, suomalaista käsintehtyä lähiruokaa, savusaunan lempeitä löylyjä, tunnelmatulia ja maaseudun luontoa.   Jouluaatto Saapuminen ja majoittuminen. 11.00 Joulupuuroa, maalaisleipiä ja...

lue lisää

Kakkubuffet 2023

Järjestämme kolme kakkubuffetia vuonna 2023 pe 7.4.2023 Pääsiäisteemainen kakkubuffet, suklaa/yllätysmunajahti lapsille, piirustuskuvia, askarteluala 8.7.2023 Avoimet maatilat-päivänä kakkubuffet hämäläisellä twistillä, lapsille ilmapalloja ja talutusratsastustasu...

lue lisää

Vapun vohvelibrunssi 1.5.2023

Vapun vohvelibrunssi 1.5.2023 Tarjolla itsetehtyjä vohveleita suolaisilla ja makeilla täytteillä, simaa ym. Keittiöstä tilattuna huomiodaan myös gluteeniton ja vhh. Hintaan sisältyy 1 lasi alkoholitonta kuohujuomaa.Ainoastaan pöytävarauksella 044 2957 525 /Sonja...

lue lisää

 

Hevossilta Tampereentie 450, 30100 Forssa   |   Puh. (03) 435 0257 tai 0400 422 218   |   raija.mero@hevossilta.fi
Maatilamatkailu | Kotiseutumuseo | Yritystilaisuudet | Juhlaravintola Häme | Savusauna Häme | Tykypäivä